Прес-конференција на Митрополитот г. Петар по повод последните случувања

Поради реакциите на јавноста по повод последните збиднувања, на 25.12.2017 г, како и изминатиот понеделник, на 18.12.2017 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, после Божествената Литургија во соборниот храм Св. Димитриј, одржа кратка прес-конференција на која одговараше на прашањата на новинарите. 

Последователно, ги пренесуваме двете снимки.

maxresdefault

Прес-конференција по повод последните случувања на 2017.12.25

Извор: тв орбис