Прес-конференција

maxresdefault

Прес-конференција на Митрополитот г. Петар по повод последните случувања

Поради реакциите на јавноста по повод последните збиднувања, на 25.12.2017 г, како и изминатиот понеделник, на 18.12.2017 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, после Божествената Литургија во соборниот храм Св. Димитриј, одржа кратка прес-конференција…

preskonferencija

Прес-конференција на Митрополитот Петар за Ставот на Синодот – (аудио)

Прес-конференција на Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозеландски г. Петар по повод Синодската Одлука за состојбата во Австралиската Епархија. (17.10.2015 г)