Наградени раскази од Божикниот конкурс: „Подари збор – подари љубов“ / 2017 г.

Почитувани читатели,

Заврши Божикниот конкур за кратки раскази „Подари збор – подари љубов“. Им благодариме на сите учесници и ги охрабруваме и понатаму да продолжат да пишуваат, и користејќи го дарот на словото кој им го дал Бог, да се удостојат и во нив да се роди Предвечното Слово. 

Наградените раскази, ги пренесуваме подолу:

– БЛЕСКАВАТА ЅВЕЗДА НА МИЛОСРДИЕТО – А.С.

– СТАРИОТ БИБЛИОТЕКАР ШТО ГИ ЗАБОРАВАШЕ РОДЕНДЕНИТЕ НА ДЕЦАТА – Иво Митев

– ВЕЧНО БОГАТСТВО – Влатко Стојковски

– ЕДЕН ДЕНАР – Марија Трифуновска Тасеска

– ИКОНАТА – Гордана Трифуновска

– РОЖДЕСТВО – Елена Богдановска

– КУЧЕШКА ГОДИНА – Ѓургица Костадиновска

Како благодарност за нивниот труд, Преспанско-пелагониската Епархија им доделува Нов Завет на македонски јазик, и нашето најново издание: Животот на Светиот Владика Јован Максимович, Новиот Чудотворец