За средбата на Патријархот Кирил со Папата – Јеромонах Методиј Зинковскиј (ВИДЕО)

По повод актуелните збиднувања, многуте прашања и претпоставки по повод остварената средба на рускиот Патријарх Кирил и папата Римски Франциск, ви го предложуваме одговорот на јеромонах Методиј Зинковскиј, доктор по технички науки и доктор по богословие, духовник на Православната Детска Мисија во Петербург.

(преводот на македонски може да го вклучите на CC)

 

Може да ве интересира:

Нов руски Форпост – документарен филм