Патријарх Кирил

276796.p

Во Москва подигнат „Ѕид на маките“ во спомен на жртвите од политичките репресии

На 30 октомври, 2017 г., во Москва, од страна на претседателот на Русија Владимир Путин и Светејшиот Патријарх Кирил беше отворен новиот споменик „Ѕидот на маките“, посветен на жртвите кои пострадале во политичките…

metodij

За средбата на Патријархот Кирил со Папата – Јеромонах Методиј Зинковскиј (ВИДЕО)

По повод актуелните збиднувања, многуте прашања и претпоставки по повод остварената средба на рускиот Патријарх Кирил и папата Римски Франциск, ви го предложуваме одговорот на јеромонах Методиј Зинковскиј, доктор по технички науки и…

thai_life_insurance_unsung_hero_2

Правете добро

Љубовта доаѓа во срцето постепено, имено преку добрите дела. Кога им правиме добро на луѓето, престануваме да бидеме рамнодушни кон нив, далечината меѓу нас се намалува – и тие ни стануваат ближни.