Светата блажена Ксенија Петроградска (Јуродива)

Краток расказ за житието на света Ксенија Петроградска, заради Христос јуродива, прикажан низ слики.

„Кој ме знаел мене, да ја спомне душата моја, за спасение на душата душата своја“
Света Ксенија Петроградска

(Преводот на македонски може да го вклучите на CC)

 

Поврзано: Радувај се, света Ксенија, брза помошничке и молитвеничке за нашите души!