света Ксенија Петроградска

ksenija

Света Ксенија Петроградска – Песочен Филм на Ксенија Симонова

Нов филм на Ксенија Симонова „Света страница“ во спомен на Св. Ксенија Петербургска. „Јас многу ја сакам света Ксенија, таа е мојата светителка – вели Симонова – бескрајно го почитувам нејзиниот подвиг, нејзиниот…

1280-sheltr-app-homeless-philadelphia

Бездомникот и Света Ксенија – чудо на Американска земја

Еден свештеник од Северна Калифорнија, служел во парохија од бивши евангелски христијани, кои преминале во православие. Кога нивната општина процветувала, а сеуште не била православна, кај нив доаѓале совршено различни луѓе за да…