Прес-конференција на Митрополитот Петар за Ставот на Синодот – (аудио)

Прес-конференција на Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозеландски г. Петар по повод Синодската Одлука за состојбата во Австралиската Епархија. (17.10.2015 г)

Заради подобра информираност на сите заинтересирани, прес-конференцијата ја пренесуваме во целост. Меѓу другото, се приложува дел од договорот за вработување кој го бараат работодавците во компаниските цркви од ангажираните од нив свештеници.   

За да ја преслушате, кликнете Тука