Австралија

IMG_0713

Од посетата во Австралија, Јануари 2016 г.

За време на канонската посета на Австралиско-новозеландската епархија 0д (28.01-07.02.2016) Митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиско-новозеландски г. Петар богослужеше во црквите: Рождество на Пресвета Богородица, манастирот Свети Прохор Пчински, Света Злата Мегленска – Вереби,…

preskonferencija

Прес-конференција на Митрополитот Петар за Ставот на Синодот – (аудио)

Прес-конференција на Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозеландски г. Петар по повод Синодската Одлука за состојбата во Австралиската Епархија. (17.10.2015 г)