САС

Одлука од Светиот Архиерејски Синод на МПЦ-ОА

Одлука од САС на МПЦ-ОА, во врска со црквата „Свети Димитриј Солунски“ Волонгог, Нов Јужен Велс. Оригиналниот документ можете да го спуштите тука:

preskonferencija

Прес-конференција на Митрополитот Петар за Ставот на Синодот – (аудио)

Прес-конференција на Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозеландски г. Петар по повод Синодската Одлука за состојбата во Австралиската Епархија. (17.10.2015 г)