Недела на сите руски светители – света Ксенија Петроградска

Втората Недела по Педесетница е посветена на Сите руски светители, кои засветлиле во Руската земја. По тој повод, секојдневно оваа недела, ќе го имаме задоволството да ве запознаеме со житието на најпознатите руски светители. 

Денес, ви го приложуваме житието на брзата помошничка од XVIII век, блажената Ксенија Петроградска, заради Христа јуродива. 

sveta kseniya kirpichi