Есенски бродови – Ешко и Мешко / Цртан Филм

Малечка есенска честитка од Ежето и Мечето (Ежик и Медвежонок). Пред да дојде зимата, да си го донесеме и ние нашето море, кое ќе ни ја стоплува душата и во најголемите мразови. И, се разбира: да не ги забораваме бродовите – спомените од/за нашите ближни, кои го разубавуваат мирот и тишината на длабокото море.

Со есенски поздрав, и македонски превод