тага

Amvrosiy1

Молитвено правило на свети Амвросиј Оптински, кое се чита за време на искушенија

Преподобниот старец Амвросиј Оптински (чиј спомен го славиме денес), им предлагал на оние кои се обрнувале кон него во најразлични маки и неволји, посебни кратки молитвени правила, според силите на секој христијанин. Старецот, од…

Протоереј Јован Миронов

Молитвата ги прави луѓето поубави

Сакале или не, нас цел живот нè придружуваат некакви огорчувања. Некогаш доаѓаат по наша волја, поради тоа што не знаеме да управуваме со нашите душевни сили, а некогаш – од незнаење, од тоа,…