22 mart

Тоа што зборуваше дрско, не е пријатно, но сепак не е смртен грев. Уште стопати ќе згрешиш и стопати ќе станеш, и Господ секој пат ќе те прими, и ќе ти прости, и нема да ги спомне твоите падежи, само смирувај се според силите.
Преп. Анатолиј