12 februari 2015

Ако се потпреме на волјата Божја – сè е добро, дури и неволјите. Сè води кон спасение на нашата душа, и во тоа се откриваат големата премудрост и длабочина. На оние кои го сакаат Бога, сè ги води кон добро.

Преп. Никон