9 december 2014

Ние не смееме да ѝ припишуваме на нашата молитва чудотворна сила, не треба да мислиме дека она што го бараме, Господ секогаш ќе го исполни. Тоа мислење излегува од гордоста и води во прелест.
Преп. Иларион