5 ноември 2014

Делото на нашето спасение, на секое место, каде и да живее човекот, бара исполнување на Божјите заповеди и исполнување на волјата Божја. Само со тоа се здобива душевниот мир, а не со нешто друго, како што е речено во псалмите: голем е мирот кај оние, кои го сакаат Твојот закон, и за нив нема соблазна. (Пс. 118, 165).

Преп. Амвросиј