4 december 2014

На оние, кои живеат праведно и ја исполнуваат волјата Божја, ѓаволот нема сили да дејствува; кога тој со цел легион не можел да влезе во свињите, а барал за тоа дозвола од Господ Исус Христос, Кој го изгонил тој легион од човекот, тогаш што може да му направи на човекот, ако Господ не допушти или как наказание за гревовите, или како утврдување на верата?
Преп. Макариј