26 noemvri 2014

Читање на правилото: треба да читаме со смирение и страв Божји, не за да те фалат луѓето, тука за да внимаваат на тоа што се чита. А ако се занесеш и примиш пофалба, веднаш прекори се себеси.
Преп. Макариј