21 december 2014

Навредите е неопходни да ги трпиме, зашто за гревовите нешто треба да трпиме, ако не тука, тогаш во идниот живот. Само во идниот живот, маките се многу страшни. Од нив да нè избави Господ со Својата благодат и човекољубие.

Преп. Јосиф