16 ноември 2014

Треба внимателно да ги произнесуваме зборовите на молитвата, да вникнуваме во нивната смисла, а не да се стремиме кон превисоки нешта. Зашто ако неправилно читаме, ако не внимаваме на она што се чита, со тоа ги утешуваме бесовите.

Преп. Никон