УПЦ КП

ilarion alfeev

Митрополитот Волоколамски Иларион (Алфеев) со коментар за обраќањето на Митрополитот Филарет

На 30 ноември, 2017 г., Архиерејскиот Собор на Руската Православна црква го ислуша писменото обраќање на бившиот митрополит Киевски и Украински Филарет до Светејшиот патријарх Московски и Руски Кирил и епископатот на РПЦ…

5unnamed

Бившиот Митрополит Киевски и Украински Филарет побара прошка од Руската Црква

Архиерејскиот собор на РПЦ, кој се одржува овие денови во Москва, го ислуша писменото обраќање на бившиот митрополит Киевски и Украински Филарет до до Светејшиот Патријарх Кирил и епископатот на Руската Православна Црква.