ТУ-154

doktor_liza_4

Во очите на Лиза, можеше да се види Христос – о. Константин Кашиманов

Денес, на гробиштата во Новодевчкиот манастир ќе биде извршено опелото над Елизавета Глинка, позната како Доктор Лиза, претседател на хуманитарниот фонд „Справедлива помош“, која трагично загина во летото Ту-154. Во приложение, ја принесуваме статијата…

15727192_1178299485588473_5668512873315866366_n

„Доброто бара оправдување на доброто“ – во спомен на Елизавета Глинка

Доктор Лиза ја сакаа сите. И имаше за што: во текот на многу години, таа практично секојдневно укажуваше палијативна медицинска помош, хранеше бездомници, ги облекуваше, им даваше прибежиште. Под истрели извезуваше болни и…

183-600x421

Запишување во Книгата на жалост за загинатите во авиокатастрофата Ту- 154

На 27.12.2016 г., Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар се запиша во Книгата на жалост, отворена во просториите на Почесниот Руски конзулат во Битола, поради катастрофалната авионска несреќа што се случи со летот Ту-154, во која…