Старец Емилијан Симонопетриски

geron-aimilianos-e1366022016761

Што е духовниот човек – Старец Емилијан Симонопетриски

Честопати, ние ги помешуваме работите и мислиме, дека духовниот живот значи да си добар човек, да не крадеш, да не убиваш, да не одиш на лоши места и со лоши пријатели, да одиш…

dobriot pastir

Кој е нашиот Христос? – Старец Емилијан Симонопетриски

Без разлика дали веруваме или не, ние му припаѓаме на Бог. Без разлика дали разбираме или не, дали го чуствуваме Неговото присуство или не, се радуваме на Неговото присуство или не, Тој постои….

emilijan

Радоста наша е Христос – Старец Емилијан

Молитвата принесува радост, зашто таа е општење со Бога. Нема да собираме во себе тага од навредите на ближните, нема да се мешаме во туѓи работи. Ништо не смее да не одвлекува во…