Пресвета Богородица

SiluanAfonskiy11

За Мајката Божја – свети Силуан Атонски

Кога душата е во љубовта Божја, о, колку е тогаш сè добро, колку е сè мило и весело. Но, и при љубовта Божја постои тага. И колку е поголема љубовта, толку е поголема…

kurbinovo oplakuvanje

Како изгледала Пресвета Богородица

„ Сведочам пред Бога, дека освен Самиот Бог, нема ништо во вселената, во толкава мера исполнето со Божествена сила и благодат. Никој од луѓето не може да го достигне со својот ум она,…