празници

Spiridon Trimifuntsky

Св. Спиридон Тримифунтски Чудотворец

Место на раѓањето и на службата на овој славен светител е островот Кипар. Роден е од прости родители, земјоделци, а и самиот беше и остана прост и смирен сѐ до својата смрт. Во…

sv. amvrosij

Станувај мрзливке!

Порано, тука, во тивката обител на брегот на Божјата река, непрестајно доаѓаа кочии, вагони, шатори. Денеска стрмоглаво летаат фолсвагени, BMW и мерцедеси…