Успешен почеток на курсот по Источно-црковно пеење во Битола

Од 14 октомври, 2016 г., во организација на Митрополијата на Преспанско-пелагониската Епархија започнаа курсевите по источно-црковно пеење. 

Пренесуваме неколку фотографии од атмосферата на часовите, и на хористите им посакуваме успешен напредок и лесно совладување на новите дисциплини.

20161101_195627 martirii-i-iminja-neumi