Христијанство

politika

ЗА КРИЗАТА – Валериј Гафенку

– Валериј, што е суштината на денешната криза? – Атеизам. – Што гледаш во денешниот свет? – Гледам внатрешно безредие, распаѓање што води кон нихилизам, бидејќи луѓето се обземени со ништожноста на нештата,…

Iliya-Vtoroj11-30m5l4c25jxd0roiij5ami

Во време, кога верата умира, овој човек ја одржува жива (ВИДЕО)

Тбилиси, Грузија – Христијанството во Европа умира. Црквите се затвораат зашто многумина Европејци ја напуштаат верата. Но CBN News пронајде една малечка нација која е спротивност на она што се случува. Благодарение на…

pismo-monasi-svkaterina

Писмо од Мухамед до христијанските монаси

Според преданието на христијанските монаси од манастирот „Света Екатерина“ на Синај, пророкот Мухамед често го посетувал нивниот манастир и водел разговор со христијанските свештеници. Овој документ е напишан 626 година, а се состои…

7652-600x353

Што е подобро: блуд или насилство?

10 АВГУСТ, 2015 Г. Сергеј Худиев – за лажната алтенратива и другите замки, кои ги поставуваат прекумерно ревносните „борци со гревот“.