Депресија

time

КОЈ ВЛАДЕЕ СО СВОИТЕ СЕТИЛА – ВЛАДЕЕ СО ЦЕЛИОТ СВЕТ (Зошто имаме се помалку време)

Духовниот живот мора да биде насочен кон борбата за време. Во нашиот однос кон надворешното време од големо значење е доследноста и постоењето на ред при извршувањето на обврските. Ако нашиот однос кон…

morozov

Унинието нека си унива – Игумен Нектариј Морозов

Од „обичното“ време после исповед, поточно – откако веќе завршила исповедта: – Зошто сте натажен? Во униние ли сте? – Во униние сум, оче. Многу. – Зошто така? – Од една страна не…

Протоереј Јован Миронов

Молитвата ги прави луѓето поубави

Сакале или не, нас цел живот нè придружуваат некакви огорчувања. Некогаш доаѓаат по наша волја, поради тоа што не знаеме да управуваме со нашите душевни сили, а некогаш – од незнаење, од тоа,…

avdeev_dmitrij_200_auto

Онколошка депресија – предодвраќање од самоубиство на тешко болни луѓе

Проблемот го анализира, во „Руската народна линија“, лекарот-психијатар, психотерапевт, медицински психолог, кандидат по медицински науки, директор на Институтот за проблемите на формирање христијански однос кон психичките заболувања, Дмитриј Авдеев.