Акатист

Петти Акатист кон Пресвета Богородица

На 12.04.2019 г., во петтиот  петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, заедно со свештенството од храмот „Пресвета Богородица“ во Битола, отслужи Мало повечерие со  целосно читање на Акатистот кон Пресвета Богородица.

Четврт Акатист кон Пресвета Богородица

На 05.04.2019 г., во четвртиот  петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, заедно со свештенството од храмот „Пресвета Богородица“ во Битола, отслужи Мало повечерие заедно со читање на четвртата статија од Акатистот…

Трет Акатист кон Пресвета Богородица

На 29.03.2019 г., во третиот  петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, заедно со свештенството од храмот „Пресвета Богородица“ во Битола, отслужи Мало повечерие заедно со читање на третата статија од Акатистот…

Втор Акатист кон Пресвета Богородица

На 22.03.2019 г., во вториот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, заедно со свештенството од храмот „Пресвета Богородица“ во Битола, отслужи Мало повечерие заедно со читање на втората статија од Акатистот…

Mало повечерие со Акатист кон Пресвета Богородица

На 15.03.2019 г., во првиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, заедно со свештенството од храмот „Пресвета Богородица“ во Битола, отслужи Мало повечерие заедно со читање на првата статија од Акатистот…

Петти Акатист кон Пресвета Богородица

На 23.03.2018 г., во петтиот петок од Великиот пост, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, заедно со свештенството од храмот Пресвета Богородица во Битола, отслужи Мало Повечерие со  целосно читање на Акатистот кон Пресвета Богородица.

повечерие со Акатист во Битола

Mало повечерие со Акатист во Битола

На 05.04.2013 г. Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиски и новозеландски г. Петар, благоволи да отслужи мало повечерие со Акатист, во храмот “Пресвета Богородица” во Битола;