Свети Наум Охридски, Чудотворец – Архиерејска Вечерна во Битола

На 04.01.2023 г., во предвечерието кога го празнуваме споменот на Светиот Наум Охридски Чудотворец, Митрополитот Преспанско-пелагниски г. Петар, отслужи празнична Вечерна богослужба во манастирот Св. Наум, во Битола.