Прв ден Духовден – Мало Повечерие во храмот Света Троица

На 20.06.2021 г., кога ја празнуваме Светата Педесетница (Слегувањето на Светиот Дух врз Апостолите), Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар, отслужи Мало Повечерие во храмот „Света Троица“, Буковски Ливади, во Битола.