Пасхална Вечерна

На 08.04.2018 г., празнувајќи го Светлото Христово Воскресение, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Голема Пасхална Вечерна во соборниот храм Свети Димитриј, во Битола. 

По традиција, на овој ден Пасхалното Евангелие беше прочитано на повеќе јазици.