Свети Наум Охридски – Вечерна богослужба

На 02.07.2017 г., во предвечерието на празникот на светиот Наум Охридскиот Чудотворец, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи празнична Вечерна Богослужба во манастирот, посветен на неговиот спомен во Битола. 

Тропар, Глас 4.

Соединувајќи се со Христа си го оставил светот,  живеејќи со дух, телото си го распнал, преблажен Науме. Си се стремел како апостолите да се подвизуваш и безбројното мизијско множество во верата си го вовел. Така и нас, со Твоите молитви, избави нè од искушенија.

Photo-7-4-17,-1-15-49-PM-(1) Photo-7-4-17,-1-15-49-PM-(2) Photo-7-4-17,-1-15-51-PM-(2)

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА