Осветување на храм на Светата Маченичка Параскева – Мусинци

На 07.10.2017 г., празнувајќи го споменот на Светата првомаченичка Текла рамноапостолнаСвети Стефан крал српски, првовенчанСвети ДавидСветиот крал Владислав; Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар изврши Големо осветување на храмот посветен на Светата Маченичка Параскева – Петка во Мусинци. 

Пред Литургијата, во чин чтец беше ракопроизведен г. Ѓорѓи П., редовен парохијанин и дел од црковниот одбор од таа парохија.

Верниот народ се причести со Светите Христови Тајни.