Треба да му ги дадеме сите проблеми, какви и да се на Бог, како што велиме во Божествената Литургија дека „ целиот наш живот на Христа нашиот Бог го предаваме “. Ние ти даваме сè Тебе, О Господи. Како и да повелиш, нека биде Твојата волја на земјата, како што е и на небото.
Свeти Порфириј Кавсокаливит