Запознавање со Евангелијата – нова електронска книга во издание на Преспанско-пелагониската Епархија

„Запознавање со Евангелијата“ е превод на малечок зборник од Троицко-Сергиевата Лавра – Москва, во кој накратко се раскажува за историјата и главните карактеристики на Евангелијата.

„За да ги исполнуваме заповедите Христови, треба да ги знаеме. Тие се изложени во Евангелието. Читајте го Светото Евангелие, проникнете во неговиот дух, направете го правило на својот живот, настолна книга. Во секоја постапка и животно прашање постапувајте во согласност со учењето на Евангелието. Тоа – е единствената светлина во нашиот живот“.

Преподобен Никон Оптински

Срдечна благодарност за трудот на преведувачот на оваа книга, Петар М. Петковски.

Во целост, книгата можете да ја преземите на линкот подолу:

zapoznavanesoevangelijata
ПРЕЗЕМИ