Излезе првата бесплатна електронска книга, во издаваштво на Преспанско-пелагониската епархија

„Светите Отци – сигурен водич во вистинското христијанство“ од блажениот јеромонах Серафим Роуз, е првата електронска книга во издаваштво на Преспанско-пелагониската епархија.

Целосно, во pdf форма, книгата можете да ја спуштите на линкот подолу:

rosebook
ПРЕЗЕМИ

 

Срдечна благодарност за несебичниот труд на преведувачот, Стефан Цветановски.

За повеќе книги, Ве покануваме да го посетите штандот на МПЦ на Саемот на книга во Скопје, кој ќе трае до 18.04.2016 г.