ПОКАНА

Почитувани,

МПЦ – ОА – ПРЕСПАНСКО ПЕЛАГОНИСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА И ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР, СО ОГРОМНА ДУХОВНА РАДОСТ ВЕ ПОКАНУВААТ ДА ПРИСУСТВУВАТЕ НА ОСВЕТУВАЊЕТО НА НОВОИЗГРАДЕНАТА ГРАДСКА ЦРКВА „СВ. ВМЧ. ПАНТЕЛЕЈМОН“ ВО ДВОРОТ ОД ПРИЛЕПСКАТА ГРАТСКА БОЛНИЦА.

06.08.2016 год. (сабота)

  • 18 часот – храм „Св. Вмч. Пантелејмон“ – Прилеп. Вечерна богослужба, богослужи Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозеландски

г. Петар, во сослужение со свештенството од Прилепското архиерејско намесништво.

07.08.2016 год. (недела)

  • 07 часот – храм „Св. Вмч. Пантелејмон“ – Прилеп. Чин на осветување на храмот, чиноначалствува Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозеландски г. Петар, во сослужение со свештенството од Прилепското архиерејско намесништво.
  • 08 часот – храм „Св. Вмч. Пантелејмон“ – Прилеп. Света и Божествена Архиерејска Литургија, чиноначалствува Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозеландски г. Петар, во сослужение со свештенството од Прилепското архиерејско намесништво.

На Литургијата ќе пее градскиот црковен хор од црквата Света Петка, во Прилеп.