Од Писмата на отец Серафим Роуз / Писмо 14-то

Драг Глеб,

Не знам дали ќе те видам денеска или не, па затоа ќе ти напишам. Не ја пополни целата исплатница, и банката може да се посомнева ако е пополнето со два различни ракописи. Како и да е, јас веројатно нема да слегувам во градот неколку дена. Можеш да го пополниш цело и да го испратиш по пошта? Тие би ти го вратиле преку повратна пошта.

Ги завршив повеќе од еден пакет со книги вчера, и се надевам да ги средам и двата како што треба до попладне.

Слушнав повеќето од говорот на Вл. Филотеј вчера и сум крајно неимпресиониран.

Најважните работи кои треба да ги направиш до следниот викенд е да ја исконтактираш Аријадна Ивановна околу рекламирањето, владиката Нектариј околу благословот (треба да му се јавиш веднаш, штом ќе стигнеш, петок навечер за да бидеш сигурен дека ќе има време) и да ги направиш подготовките за визит-картичките.

Твојот Словенски потпис изгледа многу убаво.

Г-ѓа Лангерон го донесе нејзиниот шкаф вчера. Таа мисли дека познава некој кој прави јајца.

Моли се за мене,

Твојот грешен брат во Христа,

Евгениј