Облекување во монашко расо

На 07.04.2015 г., во манастирот Свети Петар во с. Црнеец, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар изврши чин на облекување во расо и камилавка над искушеникот Трајче Јанков, и му даде име монашко име Тихик, во чест на светиот апостол Тихик (се празнува на 8 с. ст./21 декември н.ст.).

„Оди по митаревиот пат, и ќе се спасиш – говори: Боже, биди милостив кон мене грешниот“. (Лк. 18, 13).
Преподобен Амвросиј Оптински

 

P1270918 P1270927 P1270932

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА