Монаштво

P1270895

Облекување во монашко расо

На 07.04.2015 г., во манастирот Свети Петар во с. Црнеец, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар изврши чин на облекување во расо и камилавка над искушеникот Трајче Јанков, и му даде име монашко име Тихик,…