Игумен Методиј – македонски монах во Русија

Во Централниот дом на уметноста на Кримскиот Вал, во Москва беше организирана изложбата: „Валаам – историја на Преобразувањето“, која подробно раскажува за монашкиот живот на островот Валаам, во Ладожското езеро, Северна Карелија – Русија.

Репортажата од телевизијата „Звезда“, може да ја проследите со македонски превод.

(преводот може да го вклучите на CC)

 

Извор: Епископ Панкратиј

 

Може да ве интересира:

Монахот, кој му бакна рака на Путин

Празничниот Валаамски хор во Македонија