Архиерејска Вечерна Богослужба – Буковски Ливади

На 19.06.2016 г., во предвечерието на Вториот ден Духовден, Митрополитот Преспанско-пелагониски г. Петар отслужи Вечерна богослужба во манастирот Света Троица, Буковски Ливади. 

Кондак на празникот:

Кога слезе, јазиците ги слеа, ги разделуваше народите Вишниот,кога пак, огнени јазици раздаваше, во единство сите ги повика;и согласно го славиме Сесветиот Дух.

P1300245 P1300267

ПРЕМИНИ КОН ГАЛЕРИЈА