Апостоли на XXI век. Мисија: Филипини, 2015

Православие на Далечниот Исток: Индија, Камбоџа, Лаос, Тајланд, Тајван, Филипините… се новите островчиња, каде започнува да се раѓа Православието. 

Жетвата е голема, а работници малку. Затоа, да се помолиме Господ да им даде сили и мудрост на сегашните, а да испрати и нови пожртвувани работници на нивата Господова.

Во приложение, пренесуваме видео-репортажа и интервју со Маша Голик и Настја Михајлова,  две девојки, студентки во Школата за мисионери, кои ја потпомагаат мисијата.