мисија

182484.p

Апостоли на XXI век. Мисија: Филипини, 2015

Православие на Далечниот Исток: Индија, Камбоџа, Лаос, Тајланд, Тајван, Филипините… се новите островчиња, каде започнува да се раѓа Православието. 

ikonostas-avtobus

Храм-автобус по запуштените региони на Татарстан

Во градот Заинск, Република Татарстан започна со работа новиот мисионерски храм-автобус; подвижната црква ја осветил епископот Алметјевски и Бугуљмински Методиј, соопштува информационо-просветителскиот храм на Татарстанската митрополија.

29.01.2015_kliment_m

Климент Нехамаија – Христос во Индија

Јас се родив и бев воспитан во Англиканска „висока“ црква и бев претставник на веќе четвртото поколение англиканци во моето семејство и во мојот град. Нашата општина беше плод на дејноста на првата…