Браќа, кога бев млад верував во лага: „Да правам гревови сега, а кога ќе остарам ќе правам добро и ќе се спасам.“ Сега остарев, но моите гревови пуштиле корени и не можам да правам никакво добро. Затоа, бидете претпазливи да не ја имате истата судбина, но сега кога имате време, правете добри дела за да се спасите.

Св.  Косма Етолски

Продолжете со читање