Втор ден Духовден – Архиерејска Литургија во

На 01.06.2015 г, на вториот ден Духовден, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во храмот посветен на „Св. Димитриј“,  село Ореовец, Прилепско. 

„За љубовта да расне, треба да ја даваме. Човек, кој не сака да ја даде дури ни таа малечка љубов што ја има, е како да држи во рацете грст семе и да не сака да го посее“.

Преподобен Пајсиј Светогорец