Трета Недела по Педесетница – Архиерејска Литургија во Ресен

На 21.06.2015 г, на Третата Недела по Педесетница, митрополитот Преспанско-Пелагониски г. Петар отслужи Божествена Литургија во храмот „Св. Георгиј Победоносец“ во Ресен.

Голема сила има секоја смирена молитва. Нема случај, кога таа не се исполнила, иако не секогаш онака, како што сакаат луѓето, но – уште подобро. Затоа сите наши прозби треба да ги завршуваме како што ја завршил Својата молитва Господ во Гетсиманската граднина: „Впрочем, не Мојата, но да биде волјата Твоја“ (Лк. 22, 42).
Архимандрит Јован Крестјанкин