Старец Кирил Павлов – ФИЛМ

Продолжуваме со презентацијата на филмовите од студиото Неофит, рубрика Старци.

Духовник на тројца руски патријарси (Алексеј Ι, Пимен и Алексеј II), ветеран од Великата Татковинска војна, еден од најзаслужните херои за ослободувањето на Сталинград, старец Кирил Павлов е еден од најпочитуваните духовници во наше време. 

Ви го пренесуваме филмот со Македонски, Руски и Украински превод: